Monday Night Big Band

Tidigare konserter

MNBB & Lasse Lindgren

mån 31 maj kl 20.00
Malmö Live (stream)

Den 31 maj avslutar vi vårsäsongen extra festligt då vi gästas av den fantastiske trumpetaren Lasse Lindgren!

Detta blir en kväll att minnas eftersom Lasse kommer att spela musik från den legendariske trumpetaren Maynard Fergusons repertoar.
För detta krävs det en fantastisk trumpetare och i Lasse har vi det bästa Sverige kan erbjuda!
Dessutom har Lasse fått både Maynards trumpet och repertoar av Maynard Fergusons gamle engelske bokare Ernie Garside, så Maynard Fergusons ande kommer att sväva över konserten.
Lasse har spelat både lead-trumpet och som solist i många olika storband, bland annat flera år i vårt grannland Danmarks Radio Big Band och han har även gästat storband i ett otal Europeiska länder.
Därför är vi extra glada att vi lyckats få honom till Malmö och Monday Night Big Band till vårens avslutning!
Välkomna att höra trumpetspel i världsklass!

OBS! Streamad konsert via Malmö Lives Digitala Konserthus.
Du når konserten via länken nedan
https://malmolive.se/.../mandagsmusiken-monday-night-big...

Monday Night Big Band

MNBB (foto Karl-Martin Almqvist)

MNBB (foto Karl-Martin Almqvist)

mån 17 maj kl 20.00
Malmö Live (stream)

Vi har tidigare aviserat att Caecilie Norby skulle gästa oss denna afton, men på grund av omständigheter utanför vår kontroll så kommer hon tyvärr inte att kunna medverka.

Istället är vi oerhört glada och stolta över att få spela arrangemang ur vår egen mapp och visa er bandets egen profil och potential som vi arbetat upp under de 33 år som vi funnits!

Vi har en dignande mapp av klassiska storbandsarr, skrivna av mästerarrangörer som Thad Jones, Jim McNeely, Michael Abene , Nat Pierce och många fler!
Vi kommer att välja ut gamla välkända arrangemang som vår stampublik kommer att känna igen, men även blanda in nya dito som vi aldrig har spelat inför en publik förr!

Välkomna till en afton där ni verkligen får lära känna Monday Night Big Band på djupet och även får en resa i den fantastiska värld som storband har att erbjuda!

OBS! Streamad konsert via Malmö Lives hemsida och deras Digitala Konserthus.

Länk till streamingen som startar den 17 maj kl 20.00 finner ni här:
https://malmolive.se/program/mandagsmusiken-monday-night-big-band

MNBB & Hannah Svensson

Hannah Svensson

Hannah Svensson

mån 12 apr kl 20.00
Digitala Konserthuset, Malmö Live

Vi har tidigare aviserat att altsaxofonisten Christina von Bülow skulle gästa oss den 12 april, men pga omständigheter utanför vår kontroll skjuts den konserten ännu en gång på framtiden.

Det ger oss dock möjlighet att ta in en gäst som länge stått på vår önskelista, nämligen sångerskan Hannah Svensson! Det är vi väldigt glada för och vi ser fram emot en svängande streamad konsert med en av Sveriges starkast lysande stjärnor på sångerskornas stjärnhimmel!

Hannah är en välrenommerad jazzsångerska och har redan 6 skivor i bagaget och har uppmärksammats både hemma i Sverige och internationellt! Till exempel har hennes senaste skiva ”Places And Dreams” från 2019 fått fyra stjärnor i den ansedda engelska tidskriften Jazz Journal!

Dessutom har Hannah fått flera utmärkelser för sin sång, och det är inte något som förvånar när man hör henne! Välkomna att följa vår streaming!

LIVESTREAM Mån 12 Apr 20:00

Vivian Buczek & MNBB

Vivian Buczek <br>(foto: Anders Bergön)

Vivian Buczek
(foto: Anders Bergön)

mån 19 okt kl 20.00
Kanalscenen, Malmö Live

OBS! Endast 50 biljetter! Men konserten livesänds här! Se mer info nedan.

Höstens andra konsert går även den i sångens tecken då vi äntligen återser Malmös stolthet och den sångerska som verkligen satt Malmö på jazzkartan, nämligen Vivian Buczek!
Den 25 februari i år gjorde vi en konsert med Vivian i Hässleholm Jazzklubb som var väldigt lyckad, och det bästa från den konserten vill vi presentera även för Malmöpubliken!
Vivian behöver väl egentligen inte någon närmre presentation, då hon ju är välkänd, men vi vill ändå nämna att hon har flera kritikerrosade skivor i bagaget och nu senast en fantastisk skiva som hon inspelat med Norrbotten Big Band, ”A Womans Voice”, där hon musikaliskt iklädd Martin Sjöstedts fantastiska arrangemang hyllar sina vokala förebilder.
Några av arrangemangen från denna skiva kommer vi att bjuda på!
Varmt välkomna till en konsert med en av Sveriges främsta jazzsångerskor!

OBS! Vi följer myndigheters rekommendationer vilket innebär att det endast finns 50 biljetter som bokas via Malmö Live ́s hemsida. Kostnaden för dessa biljetter är 0 kr (gratis), men bokade och oanvända biljetter kommer att debiteras en avgift. Detta för att försäkra oss om att ingen biljett skall vara oanvänd när det tillåts så få personer i publiken. Konserten består även av ett enda 60 minuters set utan paus.
OBS! Scenen är Kanalscenen för denna konsert.

Sinne Eeg & MNBB

Sinne Eeg <br>(foto: Stephen Freiheit)

Sinne Eeg
(foto: Stephen Freiheit)

mån 28 sep kl 20.00
Kanalscenen, Malmö Live

OBS! ENDAST 50 BILJETTER! SE VIKTIG INFORMATION NEDAN!
Vi är mycket stolta att för första gången kunna presentera en av Nordens största jazzsångerskor, Sinne Eeg, på en av våra måndagskonserter!
Sinne turnerar över hela världen och har fans i både Europa, USA och Asien och har sjungit på anrika amerikanska jazzklubbar som ”Green Mill” i Chicago och ”Birdland” i New York. Hon har även uppträtt med amerikanska storheter som pianisten/organisten Larry Goldings och trumslagaren Peter Erskine, vunnit fyra ”Danish Music Awards” som motsvarar Sveriges grammis-pris, vunnit det franska ”Prix du Jazz” och har erhållit ”Dronning Ingrids Hederslegat” direkt ur danska drottning Margarethes hand.
Alla dessa priser kan vi intyga är väldigt välförtjänta, vilket alla som hört henne säkert stämmer in i!
Varmt välkomna till en mycket hörvärd konsert!

OBS! Vi följer myndigheters rekommendationer vilket innebär att det endast finns 50 biljetter som bokas via Malmö Live ́s hemsida. Kostnaden för dessa biljetter är 0 kr (gratis), men bokade och oanvända biljetter kommer att debiteras en avgift. Detta för att försäkra oss om att ingen biljett skall vara oanvänd när det tillåts så få personer i publiken. Konserten består även av ett enda 60 minuters set utan paus.
OBS! Scenen är Kanalscenen för denna konsert.

prel MNBB & Christina von Bülow (framflyttad)

Christina von Bülow [foto: Stephen Freiheit]

Christina von Bülow [foto: Stephen Freiheit]

mån 4 maj kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Altsaxofonisten Christina von Bülow är nog för den svenska publiken mest känd för sitt långa samarbete med trumpetaren Jan Allan och det är inte konstigt att de två har spelat så mycket ihop då de båda är lyriker av stora mått.

När vi för många år sedan hade Christina som gäst och hörde hennes lyriska spel på sin altsaxofon så smälte våra hjärtan, så det är med stor glädje vi hälsar henne välkommen till ett kärt återseende på Malmö Live!
Christina har studerat för legendarer som Stan Getz och Lee Konitz och hon blev ett namn att räkna med 1994 när hon släppte sin debutskiva ”The Very Thought Of You” där nyss nämnde Jan Allan gästade med sin trumpet.
På senare år har hon även arbetat med en annan svensk jazzhjälte, tenorsaxofonisten Bernt Rosengren, och i hennes trio kan man även finna den danske gitarristen Jacob Fischer.
Christina säger att hon älskar altsaxofonens sjungande ton, och när man hör henne spela förstår man precis vad hon menar…. Christinas spel kan man inte undgå att älska…
Varmt välkomna till en afton med altsaxspel i mästarklass!

MNBB & Vivian Buczek

Vivian Buczek

Vivian Buczek

tis 25 feb kl 19.30
Hässleholm kulturhus

Monday Night Big Band är mycket hedrade över att få spela med Vivian Buczek och samtidigt fira Hässleholms Kulturhus som fyller 20 år!

Konserten arrangeras av Hässleholm Jazzklubb med Musik i Syd och Studiefrämjandet som medarrangörer.
För utförlig information hänvisar vi till Hässleholm Jazzklubbs hemsida: https://www.hassleholms-jazzklubb.com/