Monday Night Big Band

Tidigare konserter

MNBB & Jan Lundgren

Jan Lundgren

Jan Lundgren

mån 30 jan kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Vi är oerhört glada över att återse en gammal vän och medlem i bandet som årets första gäst, nämligen pianisten Jan Lundgren!

Jan Lundgren torde vara bekant för de flesta, men om det mot förmodan finns någon som missat denna klart lysande stjärna på den svenska jazzhimlen så kan vi nämna att han verkligen har spelat med alla!
Vad sägs om Arne Domnerus, Putte Wickman, Bernt Rosengren.... Eller internationella stjärnor som saxofonisterna Benny Golson och Johnny Griffin eller sångarna Mark Murphy och Stacey Kent?

Redan 1994 släppte Jan sin första skiva, och har sedan dess spelat in över 50 skivor i eget namn!! Många av dessa har dessutom vunnit priser och Jan har ständigt nya projekt och idéer på gång.
När Jan började studera vid Musikhögskolan i Malmö kom han direkt med i Monday Night Big Band och satt på pianopallen i bandet i många år!

Det är med stor glädje vi återser honom som gäst i hans gamla band.

MNBB & Monica Dominique

Monica Dominique

Monica Dominique

mån 14 nov kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Vi är oerhört glada över att kunna avsluta höstsäsongen med pianisten, kompositören och arrangören Monica Dominique!
Monica är ju närmast att betrakta som en institution inom svenskt musik- och nöjesliv och hon rör sig obehindrat mellan genrer och uttryckssätt även om jazzen är att betrakta som hennes huvudsakliga musikstil.

En närmre presentation känns överflödig för en så välkänd person, men man bör ju ändå nämna att hon har varit medlem i sånggruppen ”Gals And Pals”, medverkat i Hasse & Tages revy ”Spader Madame”, utgivit ett otal skivor, komponerat musik för TV, film och scen, allt ifrån den förra signaturen till ”Rapport” till sin egenskrivna opera ”Silosång”, medverkat i filmer och TV-program (för inte så länge sedan som lagledare i frågesporten ”Kontrapunkt”) samt erhållit en rad utmärkelser, bland annat H.M. Konungens Medalj...

Detta är endast en bråkdel av allt Monica har gjort och listan skulle kunna göras mycket längre.
Denna afton kommer Monica att bjuda på musik komponerad och/eller arrangerad av henne själv och vi i bandet ser mycket fram emot detta möte!

Varmt välkomna!

Tid: 14 november 2022, konsertstart kl 20.00, Dörrarna öppnas kl 19.30 Plats: Kuben, Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 4, Malmö
Pris: 150 kr Studerande: 80 kr

MNBB & Viktoria Tolstoy

Viktoria Tolstoy<br>(foto: Josefine Bäckström)

Viktoria Tolstoy
(foto: Josefine Bäckström)

mån 10 okt kl 20.00
Matverkstaden, Lokstallarna, Malmö

Vi är glada över att återvända till Lokstallarna och stolta över att ha med oss den fantastiska sångerskan Viktoria Tolstoy som gäst!

Viktoria behöver väl vid det här laget ingen presentation då hon ju är en självklar och starkt glimrande stjärna på jazzhimlen. För de som mot förmodan inte känner till Viktoria kan vi bara säga att så svängig och soulfull sång verkligen inte bör missas.

Vi har spelat med Viktoria förr och det brukar bli en lyckad kombination där vi eggar varandra till nya musikaliska höjder! Dessutom spelar vi konserterna i Lokstallarna som erbjuder både gemyt och god mat.! Varmt välkomna till en, som vi tror och hoppas, oförglömlig konsert!

OBS LOKAL:
Lokstallarna, Södra Bulltoftavägen 51, Malmö
Dörrarna öppnas 18.30

Biljettpris utan mat: 150 kr
Biljettpris med mat 225 kr
(Meny: Svampsoppa med kräm på dill & tryffel samt surdegsbröd)
Länk till förköp och mer info: https://www.matverkstaden.se/events

MNBB & Christina von Bülow

Christina von Bülow

Christina von Bülow

mån 12 sep kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Altsaxofonisten Christina von Bülow är nog för den svenska publiken mest känd för att hon i år mottog det hedersamma Lars Gullinpriset och för att ha haft ett långt samarbete med trumpetaren Jan Allan.
Det är inte konstigt att hon tilldelats Gullinpriset och inte heller att hon trivs så bra med Jan Allan, då Christina är en lyriker av stora mått.

När vi för många år sedan hade Christina som gäst och hörde hennes lyriska spel på sin altsaxofon så smälte våra hjärtan, så det är med stor glädje vi hälsar henne välkommen till ett kärt återseende på Malmö Live!
Christina har studerat för legendarer som Stan Getz och Lee Konitz och hon blev ett namn att räkna med 1994 när hon släppte sin debutskiva ”The Very Thought Of You” där nyss nämnde Jan Allan gästade med sin trumpet.

På senare år har hon även arbetat med en annan svensk jazzhjälte, tenorsaxofonisten Bernt Rosengren, och i hennes trio kan man även finna den danske gitarristen Jacob Fischer. Christina säger att hon älskar altsaxofonens sjungande ton, och när man hör henne spela förstår man precis vad hon menar.... Christinas spel kan man inte undgå att älska...

Varmt välkomna till en afton med altsaxspel i mästarklass!

Tid: 12 september 2022, konsertstart kl 20.00, Dörrarna öppnas kl 19.30
Plats: Kuben, Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 4, Malmö
Biljettpris 150 kr, studerande 80 kr

MNBB & Sinne Eeg

Sinne Eeg<br>(foto: Stephen Freiheit)

Sinne Eeg
(foto: Stephen Freiheit)

sön 7 aug kl 
Solhällan, Löderup, Ystad Jazz Festival

Vi är mycket stolta att kunna presentera en av Nordens största jazzsångerskor, Sinne Eeg!

Sinne turnerar över hela världen och har fans i både Europa, USA och Asien och har sjungit på anrika amerikanska jazzklubbar som ”Green Mill” i Chicago och ”Birdland” i New York. Hon har även uppträtt med amerikanska storheter som pianisten/organisten Larry Goldings och trumslagaren Peter Erskine, vunnit fyra ”Danish Music Awards” som motsvarar Sveriges grammis-pris, vunnit det franska ”Prix du Jazz” och har erhållit ”Dronning Ingrids Hederslegat” direkt ur danska drottning Margarethes hand.

Alla dessa priser kan vi intyga är väldigt välförtjänta, vilket alla som hört henne säkert stämmer in i!

MNBB & Petra Ahlmark

Petra Ahlmark<br>(foto: Leif Johansson)

Petra Ahlmark
(foto: Leif Johansson)

mån 9 maj kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Denna afton reser vi till Brasilien med hjälp av Bossa Novans rytmer och som vår reseguide har vi Sveriges mesta och bästa Bossa Nova-ciceron i sångerskan och gitarristen Petra Ahlmark!

Ingen svensk har, såvitt vi vet, satt sig in i och spelat Bossa Nova så mycket som Petra och när Sveriges Radios P2 för några år sedan gjorde en dokumentär om Bossa Nova, så åkte de såklart hem till Petra för en intervju!

Petra är bland Bossa Nova-kännarna mest känd för sin solokonsert ”A Tribute To João Gilberto” där hon ensam sjunger enbart ackompanjerad av sin gitarr...
Idag får vi höra henne med ett storband med flera arrangemang specialskrivna för Petra. Varmt välkomna till en musikalisk resa som för oss till Brasilien med den storslagna naturen, de turbulenta stadsdelarna, människorna, språket och sandstränderna...

Helt enkelt, 60-talets Bossa Nova Sound...

MNBB & Mimi Terris

Mimi Terris<br>(foto: Christoffer Askman)

Mimi Terris
(foto: Christoffer Askman)

mån 11 apr kl 20.00
Lokstallarna, Malmö

Monday Night Big Band drar denna måndag till ”Lokstallarna” och med på resan har vi en god vän och gammal reskamrat, tillika en av de främsta sångerskor Skåne och Sverige kan bjuda, nämligen fantastiska Mimi Terris!

Mimi Terris är nog välbekant för de flesta skåningar. Kanske någon hörde henne med oss i showen ”Revykvinnor” på Malmö Live tidigare i våras?

För den som mot förmodan inte känner till Mimi Terris så är hon en fantastisk sångerska som skivdebuterade med eget material på kritikerrosade skivan ”Flytta Hemifrån” för några år sedan. Uppföljaren ”Den Stora Skalan” mottogs även den med superlativer av recensenter och publik och vi har arrat upp melodier från bägge dessa skivor till storband!

Monday Night Big Band har spelat flera gånger med Mimi, bland annat på en turné i Tyskland för några år sedan och det är ett lika kärt återseende att spela med henne varje gång.
Missa inte detta tillfälle att höra Mimi och oss. Vi utlovar fantastisk musik med tänkvärda texter!

Dörrarna öppnas 18.30
Biljettpris 199 kr inkl mat, 150 kr endast entré

Länk till förköp och mer info: https://www.matverkstaden.se/events

Isabella Lundgren & MNBB

Isabella Lundgren

Isabella Lundgren

mån 28 mar kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Vi är väldigt glada över att denna afton få den fantastiska sångerskan Isabella Lundgren som gäst!

Isabella räknas ju som en av de främsta jazzsångerskor Sverige har och direkt när man hör henne förstår man varför!

Har man aldrig hört henne så kan man ändå förstå hennes storhet bara av att se alla de utmärkelser hon har fått. Eller vad sägs om: Orkesterjournalens ”Gyllene Skiva” 2015, en ”Jazzkatt” som årets musiker samma år, Monica Zetterlund-stipendiet, STIM-stipendiet, Louis Armstrong-stipendiet, Anita O ́Day-stipendiet, Gustaf Fröding-stipendiet mm, mm...
Dessutom är nog Isabella den första måndags-gäst som vi haft som har Sommarpratat i Radio!!
Men som sagt... Allt det med priser och utmärkelser glömmer man när man hör henne sjunga!
Varmt välkomna till en, som vi tror, oförglömlig måndagskonsert!

Revykvinnor

sön 6 feb kl 13.00
Malmö Live, Konsertsalen

I februari hyllas våra legendariska svenska revykvinnor av Lill Lindfors, Petra Marklund, Mimi Terris, Emma Molin och Monday Night Big Band i en unik konsert på Malmö Live Konserthus.

Den 4 - 6 februari riktar vi strålkastarna mot kvinnorna som under 1950 - 70-talen stod på Sveriges revyscener! Vi speglar en tid då kvinnorna gick från köket till barrikaderna och bjuder på några av tidens mest välkända melodier som ”Var blev ni av ljuva drömmar?”, ”Jag diggar dig”, ”Donna Juanita” och ”De sista entusiasterna” som på sin tid framfördes av artister som Wenche Myhre, Monica Zetterlund, Sonya Hedenbratt, Lena Nyman, Brita Borg och Gunwer Bergkvist.

- Det ska bli roligt att medverka i Revykvinnor och spegla både gångna och aktuella tider med kvinnliga förtecken. Det ser jag fram emot, säger Lill Lindfors.

- Med nyskrivet manus och enastående medverkande vill vi lyfta fram de tidiga revykvinnornas berättelser. Föreställningen är en hyllning till starka artister som banade väg för dagens stjärnor, sammanfattar Anna Modéer Wiking, programproducent på Malmö Live Konserthus.

Manus: Susanna Dzamic.

Revykvinnor

lör 5 feb kl 18.00
Malmö Live, Konsertsalen

I februari hyllas våra legendariska svenska revykvinnor av Lill Lindfors, Petra Marklund, Mimi Terris, Emma Molin och Monday Night Big Band i en unik konsert på Malmö Live Konserthus.

Den 4 - 6 februari riktar vi strålkastarna mot kvinnorna som under 1950 - 70-talen stod på Sveriges revyscener! Vi speglar en tid då kvinnorna gick från köket till barrikaderna och bjuder på några av tidens mest välkända melodier som ”Var blev ni av ljuva drömmar?”, ”Jag diggar dig”, ”Donna Juanita” och ”De sista entusiasterna” som på sin tid framfördes av artister som Wenche Myhre, Monica Zetterlund, Sonya Hedenbratt, Lena Nyman, Brita Borg och Gunwer Bergkvist.

- Det ska bli roligt att medverka i Revykvinnor och spegla både gångna och aktuella tider med kvinnliga förtecken. Det ser jag fram emot, säger Lill Lindfors.

- Med nyskrivet manus och enastående medverkande vill vi lyfta fram de tidiga revykvinnornas berättelser. Föreställningen är en hyllning till starka artister som banade väg för dagens stjärnor, sammanfattar Anna Modéer Wiking, programproducent på Malmö Live Konserthus.

Manus: Susanna Dzamic.