Monday Night Big Band

Tidigare konserter

MNBB & Svante Thuresson på Skansen

mån 19 aug kl 

Monday Night Big Band är väldigt glada över att få gästa Skansen och deras jazz-serie "Blå Måndag" där vi ska få spela tillsammans med Svante Thuresson som dessutom agerar värd för dessa konserter!

Bandet firade i höstas 30 år med en jubileumskonsert där Svante var en av gästerna! Kanske någon hörde konserten då den sändes i radions P2? Då vet ni att när Svante är inblandad så blir musiken magisk!
Mötet mellan Monday Night Big Band och Svante ledde till mersmak, så nu styr vi kosan mot Stockholm och en efterlängtad konsert i huvudstaden.

Det är årtionden sedan bandet spelade i Stockholm sist, så grip chansen och kom och hör oss.

Vi längtar till den 19 augusti!

MNBB & Jill Johnsson

Anders Berglund & Jill Johnsson

Anders Berglund & Jill Johnsson

sön 4 aug kl 14.00
Sövde Amfiteater

Monday Night BB har blivit tillfrågade av Ystad Jazzfestival om att spela bakom Jill Johnson och det gör vi naturligtvis mer än gärna!

Jill har sjungit in många av Frank Sinatras klassiska arrangemang på skivan "Songs For Daddy" som hon tillägnat sin far och hans älsklingsmelodier och dem får vi höra här.
Bandet leds denna eftermiddag av Anders Berglund, som ju av många är mycket känd som återkommande kapellmästare för den stora orkestern som förr medverkade varje år i melodifestivalen.
Vi utlovar en eftermiddag i Frank Sinatras anda!

MNBB på Jazzfesten i Ystad

lör 1 jun kl 

Monday Night BB har äran att agera "husband" på årets Jazzfest som går av stapeln i Ystad i år.

Jazzfesten är ett forum för svensk jazz med jazzriksdag, Workshops och möten som avslutas med denna galakonsert.
Ni kommer att få höra Monday Night BB med Viktoria Tolstoy, Helge Albin, Mimi Terris, Kristin Korb och Maggi Olin och dessutom få höra Mathias Landaeus Trio, Elin Larsson , Jan Lundgren, Gilbert Holmström, Shitney m.fl
En jazzfest utan dess like med andra ord!

MNBB & Ida Sand

Ida Sand

Ida Sand

mån 29 apr kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Monday Night Big Bands vårsäsong avslutar vi med att presentera den fantastiska pianisten och sångerskan Ida Sand som gäst.

Ida spelar regelbundet med svenska storheter som Nils Landgren och Jojje Wadenius och hennes förra skiva ”Young At Heart” vann jazztidskriften ”Orkesterjournalen” läsares omröstning som bästa jazz-skiva 2015. Nu är hon aktuell med en helt ny skiva, ” My Soul Kitchen” som utkom hösten 2018 och som även den är kritikerrosad!

Ida började sin karriär som efterfrågad pianist/sångare bakom Sveriges mest kända artister men efter sin solodebut turnerar hon mestadels i eget namn i både Sverige och Tyskland. Vi i Monday Night Big Band är mycket glada över att Ida lyckas få till ett besök hos oss i sitt fullspäckade schema!

Varmt välkomna till en fantastiskt kul säsongsavslutning med Ida Sand och Monday Night Big Band!

MNBB & Mathias Heise

Mathias Heise

Mathias Heise

mån 18 mar kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Munspelaren Mathias Heise från Danmark är världsmästare på sitt instrument!

I varje fall så vann han titeln ”Världsmästare i kromatiskt munspel” år 2013 och han är sedan dess överöst med priser och utmärkelser! Eller vad sägs om att ha fått titeln ”Årets nya jazzstjärna” i Danmark år 2015, eller att han 2016 erhöll ”Kronprinsparrets Stjernedryspris” som enbart ges till unga danska musiker som har en exeptionell talang, eller det prestigefyllda ”Ben Webster-prisen” som Mathias fick som den yngste någonsin år 2017.

Internationellt är Mathias känd främst genom sin kritikerrosade grupp ”Mathias Heise Quadrillion” som han har turnerat världen över med. Monday Night Big Band har länge haft Mathias på önskelistan över toppnamn från vårt danska grannland och vi har denna afton glädjen att kunna presentera honom tillsammans med bandet!

Varmt välkomna till en minnesvärd afton med en gäst med internationell stjärnglans över sig!

MNBB & Maggi Olin

Maggi Olin

Maggi Olin

mån 28 jan kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Monday Night Big Band har glädjen att inleda vårsäsongen med att ha den malmöbaserade pianisten och kompositören Maggi Olin som gäst.

Maggi har varit verksam sedan i början av 90-talet i olika konstellationer och turnerat i stora delar av världen med sin musik, bland annat tillsammans med de kanadensiska systrarna Ingrid och Christine Jensen. Hon har även gett ut ett 20 tal skivor med mestadel egen musik i olika konstellationer. Dessutom har hon vunnit flera priser, bland annat Jazzkannan och Jazzkatten.

I kvällens konsert kommer vi bland annat att framföra delar av det beställningsverk som Maggi gjorde till Stockholm Jazz Orchestra och som Sveriges Radio spelade in på Fasching i höstas.

Så missa inte detta tillfälle att ta del av Maggis fantastiska musik!

MNBB & Karin Hammar

Karin Hammar

Karin Hammar

mån 10 dec kl 20.00
Malmö Live

Monday Night Big Band avslutar höstterminen med att ha den eftertraktade trombonisten Karin Hammar som gäst!

Karin är en hårt engagerad musiker med många olika uppdrag och vi tycker det är väldigt kul att hon vill komma och gästa oss och Malmö! Främst är Karin en driven jazzmusiker som bland mycket annat driver en kritikerrosad kvartett ”Fab 4” som under hösten 2018 släpper en helt ny skiva! Hon har även medverkat i flera olika nationella och internationella grupper och kan bland annat höras på skiva med trumpetaren Ingrid Jensen (som ju också har gästat bandet!). Dessutom är hon ofta efterfrågad att medverka i stora shower med kända artister som Björn Skifs, medverkat i husbandet i TV-program som Doobidoo, mm, mm… Listan kan göras lång!

Varmt välkomna att höra en av Sveriges idag främsta trombonister.

A Christmas Cantata

sön 2 dec kl 18.00
Johanneskyrkan, Malmö

Monday Night Big Band framför Nils Lindbergs A Christmas Cantata tillsammans med St Johanneskyrkans Johanneskör, solisterna Maria Hjort sopran och Andreas Landin bas. Dirigent är Christian Schultze.

År 2002 skrev Nils Lindberg A Christmas Cantata som var uppföljaren till hans tidigare verk Requiem.
A Christmas Cantata är skrivet för kör, solister och orkester och bygger på traditionella engelska Christmas Carols från 1500- och 1600-talet med texter ur Bibelns Evangelier.
Verket uruppfördes i Storkyrkan i Stockholm och har sedermera även haft stora framgångar i USA, Kanada, Tyskland, Luxemburg, England, Frankrike och Belgien.

Missa inte detta unika samarbete mellan Monday Night Big Band, Johanneskören och solister!

MNBB & Fredrik Lindborg

Fredrik Lindborg<br />(Foto: Krister Broberg/PorkSausage Studios)

Fredrik Lindborg
(Foto: Krister Broberg/PorkSausage Studios)

mån 26 nov kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Har ni sett filmen ”Monica Z”? I så fall har ni både sett och hört dagens gäst, saxofonisten Fredrik Lindborg, som spelade Arne Domnerus i nämnda film.

1979 såg Fredrik dagens ljus och i stort sett samtidigt föddes hans intresse för jazzen då hans far direkt spelade jazzplattor för Fredrik. Tidigt bestämde sig alltså Fredrik för att bli jazzmusiker och vid nio års ålder började han traktera saxofonen vilket idag har lett honom till att vara en av de svenska toppnamnen när det kommer till jazzsaxofon.

Han har gett ut flera kritikerrosade plattor med sin egen trio ”LSD” och har år 2006 förärats P2:s pris ”Jazzkatten”. Dessutom är Fredrik en av de drivande krafterna bakom ”Stockholm Swing All Stars”, återkommande medlem i olika professionella storband, mannen bakom Charlie Parker-hyllningen ”Marmaduke”, skådespelare i både filmer och TV, och mycket mycket mer…

Denna afton får vi även höra storbands-arrangemang av Fredrik, så välkomna till denna konsert med en av våra idag hetaste saxofonister!

MNBB möter El Sistema

ons 21 nov kl 17.30
Ateljén på Sofielundsskolan

MNBB möter nästa generations musiker!
Malmö Kulturskolas verksamhet El Sistema drog igång för 4 år sedan på Sofielundsskolan och nu får eleverna spela tillsammans med MNBB! Spännande och svängigt möte! 

Välkomna!