Monday Night Big Band

Tidigare konserter

MNBB & Karl-Martin Almqvist

Karl-Martin Almqvist

Karl-Martin Almqvist

mån 13 maj kl 
Folk Å Rock, Lilla Torg, Malmö

Den 13 maj spelar Monday Night Big Band på anrika Folk Å Rock vid Lilla Torg i Malmö!
Vi har glädjen att presentera en av Malmös internationella stjärnor som gäst, nämligen tenorsaxofonisten Karl-Martin Almqvist som dessutom på 1990-talet var en fast medlem i Monday Night Big Band.

Karl-Martin är sedan ca 10 år bosatt i Malmö, och spelar vanligen i Danska Radioens Big Band, men utöver det så har han spelat över i stort sett hela världen och med en mängd internationella storheter.

Vad sägs om turnerande med sin egen kvartett i USA, Sydamerika och Sydafrika och samarbeten med artister som gitarristen Pat Metheny, samt att han har fått arrangemang skrivna till sig av topparrangörer som Jim McNeely och Michael Abene.
Karl-Martin har gett ut 4 CD:s i eget namn och är just nu aktuell med sitt projekt med Sydafrikanska musiker.

Välkomna till en afton med en internationell jazz-stjärna som tillika är inflyttad ”Malmö-påg”!

Biljettlänk: Tickster
Tid: 13 maj 2024, konsertstart kl 19.30, Dörrarna öppnas kl 19.00
Plats: Folk Å Rock, Skomakaregatan 11 (vid Lilla Torg), Malmö
Pris: 195 kr
Förköp på Tickster och biljetter vid entrén.

MNBB - Najaden Big Band Festival

fre 19 apr kl 
Kulturhuset Najaden - Halmstad

Monday Night Big Band inviger Najaden Big Band Festival - The First Edition!

Mellan 19-21 april presenterar Kulturhuset Najaden i Halmstad inte mindre än fyra fantastiska storband i Kulturhuset Najadens fina konsertsal.

Najaden och deras konstnärlige ledare, Patric Aurell, är oerhört stolta att kunna presentera Monday Night Big Band till sin första invigningskonsert. Bandet ger konserten THAD!

MNBB har spelat med en mängd nationella och internationella artister som Svante Turesson, Amanda Ginsburg, Sinne Eeg (DK), Ingrid Jensen (USA), Dena DeRose (USA) mfl och ger flera konserter per år i Malmö.

År 2023 var MNBB på en hyllningsturné då det förra året var 100 år sedan Thad Jones föddes. Vi passerade då även Halmstad, men är glada över att få återvända till staden och få presentera fler och andra både kända och okända Thad Jones-nummer ur vårt digra notbibliotek.

MNBB - Thad Jones and beyond

mån 15 apr kl 19.30
Folk Å Rock, Lilla Torg, Malmö

Monday Night Big Band är glada att kunna spela ytterligare en gång på anrika Folk Å Rock.

Återigen bjuder vi på nya och nygamla arrangemang ur vårt stora notbibliotek.
Som vanligt blir det en hel del musik av vår "husgud" trumpetaren och arrangören Thad Jones, men vi tänker oss även visa på några fantastiska arrangörer som gått i Thad Jones fotspår.

Och naturligtvis blir det sång av bandets egen "crooner" Niklas Fredin!
Varmt välkomna till en svängig måndagskväll på Folk Å Rock med bandet i fokus!

Biljettlänk: Tickster
Tid: 15 april 2024, konsertstart kl 19.30, Dörrarna öppnas kl 19.00
Plats: Folk Å Rock, Skomakaregatan 11 (vid Lilla Torg), Malmö
Pris: 195 kr
Förköp på Tickster (Biljettlänk kommer) och biljetter vid entrén.

MNBB & Vivian Buczek

Vivian Buczek

Vivian Buczek

mån 11 mar kl 19.30
Folk Å Rock, Lilla Torg, Malmö

Till vår andra konsert på Folk Å Rock är vi glada att presentera Malmö-sångerskan med världen som arbetsfält: Vivian Buczek!

Vivian är nog välkänd för Malmöpubliken då hon som sagt är en av stadens mest kända jazzsångerskor både nationellt och internationellt.

Vivian har flera kritikerrosade skivor i bagaget där den senaste ”Roots” visar hennes musikaliska rötter (och där för övrigt Monday Nights egna trumpetare Mårten Lundgren medverkar).
Vivian har även spelat in en storbandsskiva med Norrbotten Big Band, ”A Womans Voice” så en mer rutinerad och välsjungande gäst är svår att uppbringa!

Varmt välkomna till en konsert och ett möte mellan en av Sveriges främsta jazzsångerskor och Monday Night Big Band!

Pris: 195 kr
Förköp på Tickster och biljetter vid entrén.

MNBB på Folk Å Rock

mån 26 feb kl 19.30
Folk Å Rock, Lilla Torg, Malmö

Monday Night Big Band är glada över att få spela sin första konsert på anrika Folk Å Rock i Malmö!

Kom nära bandet och upplev en kväll när vi försöker återskapa känslan av jazzklubben Village Vanguard i New York där Thad Jones/Mel Lewis Jazz Orchestra spelade varje måndag (och gör än idag under namnet The Vanguard Jazz Orchestra)

Vi bjuder på mycket musik av Thad Jones och vår egen crooner Niklas Fredin kommer att sjunga några låtar!
Bar och Café i Folk Å Rocks regi med lättare mat och varma och kalla drycker finns att tillgå!

Varmt välkomna!

Pris: 195 kr
Förköp på Tickster och biljetter vid entrén.

MNBB & Kathrine Windfeld

Kathrine Winfeld<br>foto: Cat Munro

Kathrine Winfeld
foto: Cat Munro

mån 30 okt kl 20.00
Kuben, Malmö Live

Ett kärt återbesök får vi ännu en gång då vi återigen gästas av pianisten, kompositören och arrangören Kathrine Windfeld!
Kathrine är en riktig storbandsstjärna som förutom att turnera med sitt eget storband även gästar de främsta storbanden i världen med sin musik. Frankfurt Radio Big Band, Danske Radioens Big Band, UMO Helsinki Jazz Orchestra och Svenska Bohuslän Big Band har alla gästats av Kathrine. Bohuslän Big Band har även gett ut en skiva med Kathrines musik!

Hennes eget band har gett ut tre skivor och turnerat i Spanien, Ukraina, Italien och England samt samarbetat med storheter som gitarristen Mike Stern (USA), saxofonisten Seamus Balke (USA) mfl, mfl.

Förutom det så har Kathrine många olika mindre ensembler som hon leder eller spelar med som sideman, och hon skriver även en hel del specialbeställd musik.
Vi är glada att Kathrine hinner med att även besöka oss och dela med sig av sin musik till Malmöpubliken!
Välkommen att höra en av de nya storheterna inom storbandsjazzen!

Tid: 30 oktober 2023, konsertstart kl 20.00, Dörrarna öppnas kl 19.30
Plats: Kuben, Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 4, Malmö
Pris: 190 kr Studerande: 100 kr

Har du frågor inför ditt besök på Malmö Live så hittar du svar och kontaktuppgifter via denna länk: https://malmolive.se/mitt-besok

MNBB & Mimi Terris

Mimi Terris<br>foto: Christoffer Askman

Mimi Terris
foto: Christoffer Askman

mån 11 sep kl 20.00
Kuben, Malmö Live

Vi är så glada att återse den fantastiska sångerskan Mimi Terris, som ju har blivit något av en ”hussångerska” med oss i Monday Night Big Band. Mimi Terris är nog välbekant för de flesta skåningar. Kanske någon hörde henne med oss i showen ”Revykvinnor” på Malmö Live våren 2022?

Eller kanske har man hört henne som sångerska och sparringpartner i Kalle Linds hyllning till Hasse & Tage, eller också med Mimis eget band...?
För den som mot förmodan inte känner till Mimi Terris så är hon en fantastisk sångerska som skivdebuterade med eget material på kritikerrosade skivan ”Flytta Hemifrån” för några år sedan. Uppföljaren ”Den Stora Skalan” mottogs även den med superlativer av recensenter och publik och vi har arrat upp melodier från bägge dessa skivor till storband!

Monday Night Big Band har spelat flera gånger med Mimi, bland annat på en turné i Tyskland för några år sedan och det är ett lika kärt återseende att spela med henne varje gång. Missa inte detta tillfälle att höra Mimi och oss. Vi utlovar fantastisk musik med tänkvärda texter!

Tid: 11 september 2023, konsertstart kl 20.00, Dörrarna öppnas kl 19.30 Plats: Kuben, Malmö Live, Dag Hammarskjölds torg 4, Malmö
Pris: 190 kr Studerande: 100 kr

Har du frågor inför ditt besök på Malmö Live så hittar du svar och kontaktuppgifter via denna länk: https://malmolive.se/mitt-besok

MNBB & Sinne Eeg,

Sinne Eeg<br><em>foto: Stephen Freiheit</em>

Sinne Eeg
foto: Stephen Freiheit

sön 6 aug kl 16.00
Solhällan, Löderup, Ystads Jazzfestival

Malmös Monday Night Big Band har i år firat fyra(!) jubiléer och naturligtvis vill vi bjuda in publiken till Ystad Jazzfestival att fira med oss!

För 100 år sedan såg storbandsledaren och kompositören Thad Jones dagens ljus, och för 45 år sedan spelade Thad Jones in en klassisk storbandsskiva med vår svenska jazzstjärna Monica Zetterlund!
Dessa två begivenheter vill vi fira genom att låta fantastiska danska jazzsångerskan Sinne Eeg sjunga några av de arrangemang som spelades in för 45 år sedan! Dessutom bjuder vi på ytterligare musik av Thad Jones arrangerad speciellt till detta tillfälle för att fira Thad Jones, denne ikon inom storbandsjazzen.
Som om detta inte vore nog firar vi även att det är 75 år sedan Monday Night Big Bands grundare, Jörgen Nilsson föddes och att bandet firar 35 år!

Varmt välkomna till en hejdundrande och fyrfaldig jubileumsfest!

Biljettlänk: https://ystadjazz.se/event/sinne-eeg-and-monday-night-big-band/

MNBB & Amanda Ginsburg

Amanda Ginsburg<br>foto: Fabian Rosenberg

Amanda Ginsburg
foto: Fabian Rosenberg

mån 3 apr kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Äntligen har vi lyckats få ytterligare en drömgäst i sångerskan Amanda Ginsburg!

Amanda Ginsburg har med sin musik tagit en bred publik med storm. Debutalbumet ”Jag har funderat på en sak” släpptes 2018. Året därpå fick hon en Grammis, och hösten 2020 kom den andra skivan ”I det lilla händer det mesta”, som gav henne ytterligare en Grammis i kategorin Årets Jazz.
Amanda förvaltar arvet från några av Sveriges mest älskade svenska sångare och låtskrivare – Olle Adolphson, Monica Zetterlund och Beppe Wolgers – samtidigt som hon med sin omisskännliga röst och stillsamma sväng skapar melodier som stannar, och tar lyssnaren med på outforskade musikaliska stigar.
Sedan genombrottet har Amanda Ginsburg medverkat i Allsång på Skansen, SVT:s Nationaldagsfirande, Nyhetsmorgon, Doobidoo och i Fredrik Lindströms program ”Helt Lyriskt”. Hon har också fått Olle Adolphson-stipendium, Stim-stipendier och Sveriges kompositörers/ textförfattares Jazzpris!

Vi utlovar en spännande afton med mötet mellan en av de nya jazzstjärnorna i Sverige och 35-årsjubilerande Monday Night Big Band.
Varmt välkomna!

MNBB & Sinne Eeg – Tribute to Thad Jones 100 år & Monica Z

tis 28 mar kl 20.00
Nissanscenen i Halmstad

Malmös Monday Night Big Band firar fyra(!) jubiléer år 2023 och för att fira ordentligt har vi bjudit in den fantastiska jazzsångerskan Sinne Eeg!

För 100 år sedan såg storbandsledaren och kompositören Thad Jones dagens ljus, och för 45 år sedan spelade Thad Jones in en klassisk storbandsskiva med vår svenska jazzstjärna Monica Zetterlund!

Dessa två begivenheter vill vi fira genom att låta Sinne Eeg sjunga några av de arrangemang som spelades in för 45 år sedan! Dessutom bjuder vi på ytterligare musik av Thad Jones samt musik skriven och arrangerad speciellt till detta tillfälle för att fira Thad Jones, denne ikon inom storbandsjazzen.

Som om detta inte vore nog firar vi även att det är 75 år sedan Monday Night Big Bands grundare, Jörgen Nilsson föddes och att bandet firar 35 år!
Varmt välkomna till en hejdundrande och fyrfaldig jubileumsfest!

Sinne turnerar över hela världen och har fans i både Europa, USA och Asien och har sjungit på anrika amerikanska jazzklubbar som ”Green Mill” i Chicago och ”Birdland” i New York. Hon har även uppträtt med amerikanska storheter som pianisten/organisten Larry Goldings och trumslagaren Peter Erskine, vunnit fyra ”Danish Music Awards” som motsvarar Sveriges grammis-pris, vunnit det franska ”Prix du Jazz” och har erhållit ”Dronning Ingrids Hederslegat” direkt ur danska drottning Margarethes hand.