Monday Night Big Band

Tidigare konserter

MNBB med Katie Thiroux & CO

Katie Thiroux

Katie Thiroux

mån 8 okt kl 20.00
Malmö Live

Vi har lyckats få den hett eftertraktade Katie Thiroux (bas & sång) att gästa oss på höstens första konsert i Malmö Live!
Med sig har hon trumslagaren Matt Witek (som bland mycket annat spelat med Woody Hermans band) och hela jazz-Danmarks favoritpianist Martin Schack!

Katie gjorde sin skivdebut så sent som 2015 men fick enbart rosor för detta vilket snabbt gjort henne till en stjärna på jazzhimlen! I oktober är hon på Nordisk turné och vi är mycket glada att vi lyckats få henne att gästa oss.

Trumslagaren Matt Witek har gått i skola hos Jeff Hamilton (en av ledarna för Diana Kralls favoritband Clayton/Hamilton Big Band) och är lika bra på triospel som på att spela storbandsjazz! Som nämnt ovan säger väl det faktum att han har spelat med Woody Hermans orkester allt...

Martin Schack kompar "alla" danska stjärnor inklusive namn som Sinne Eeg och Jacob Fischer! En fantastisk pianist med andra ord!

Varmt välkomna till denna rivstart på Monday Night BB:s säsong!

MNBB & Filip Jers

Filip Jers

Filip Jers

sön 5 aug kl 16.00
Solhällan, Löderup (Ystad Jazzfestival)

Förra året framträdde Monday Night Big Band med Filip Jers i Ystads Jazzfestivals regi och då i den fina rotundan i Löderup. Den konserten blev en sådan succé att vi i år får tillfälle att göra det igen! Fantastiskt kul tycker vi i bandet!

Vi lovar att bjuda er på en annan repertoar än förra året så vi välkomnar både nya och fjolårets lyssnare till en svängig storbandskonsert med en av våra mest firade jazzsolister i en mysig österlensk miljö i form av en dansrotunda från svunna dagar!

Filip Jers föddes 1986 och har blivit kallad ”den svenske munspelssensationen” av musikkritiker i Europa. Filip rör sig lätt mellan jazz, blues, folk och världsmusik, pop och klassisk musik. Han har turnerat över världen och samarbetat med en mängd artister som Lasse Åberg, Robert Wells, Jill Johnson, Timbuktu, Jan Lundgren, Jan Allan och Georg Riedel.

Varmt välkomna!

MNBB & Mattias Ståhl

Mattias Ståhl

Mattias Ståhl

mån 16 apr kl 20.00
Malmö Live

Vibrafonisten Mattias Ståhl har med sina grupper, där man kanske främst ska nämna ”Ståhls Trio”, fått extremt fina recensioner i nationella och internationella tidningar. Världens främsta jazzmagasin, tidningen ”Downbeat” från USA, gav Mattias senaste skiva betyget 4 stjärnor av 5 möjliga! Imponerande, tycker vi i bandet och vi glädjer oss mycket att få spela med Mattias denna afton!

Vi kommer naturligtvis att få höra någon av Mattias kompositioner, men främst gästar Mattias oss för att spela arrangemang från ett av de förnämsta och svängigaste storband som kommit från USA, nämligen vibrafonisten Terry Gibbs Dreamband. Detta band spelade regelbundet mellan 1959 och 1961 på klubbarna Seville och Sundown i Los Angeles och i bandet satt gräddan av Hollywoods studio- och jazz- musiker.

För att nämna en av dessa musiker så var Mel Lewis bandets ständige trumslagare och Mel var ju senare ”co-leader” i Thad Jones/Mel Lewis Orchestra som ju stampubliken vet är Monday Night Big Bands främsta förebilder.

Varmt välkomna till en extremt svängig afton med vibrafonspel och storbandsmusik av ädlaste märke!

MNBB & Kjeld Lauritzen

Kjeld Lauritzen

Kjeld Lauritzen

mån 12 mar kl 20.00
Malmö Live

Kjeld Lauritzen är Danmarks okrönte kung när det kommer till att spela Hammondorgel! Det finns ingen som kan bemästra Hammondorgelns alla möjligheter och olika ”sound” som Kjeld och troligen är det en av flera anledningar till att han är en av de hårdast arbetande musikerna i Danmark!

Just därför är det extra kul att vi lyckats få honom till oss just denna gång och vi kommer tillsammans med Kjeld bjuda på musik från en av de, i vårt tycke, bästa storbandsskivor som gjorts: ”Rhoda Scott in New York + Thad Jones/Mel Lewis Big Band”.

Vi kommer även att spela någon av Kjelds svängande kompositioner, men huvudfokus kommer att ligga på Kjelds legendariska instrumentkollega Rhoda Scott och hennes inspelning med MNBB:s ”husgud” Thad Jones arrangemang.

Missa inte denna afton med det spännande mötet mellan soundet av en Hammond B3 och soundet av ett svängande storband!!

Varmt välkomna!!

MNBB & Amanda Sedgwick

Amanda Sedgwick

Amanda Sedgwick

mån 22 jan kl 20.00
Malmö Live!

Monday Night Big Band rivstartar 2018 med att ha äran och nöjet att presentera den fantastiska altsaxofonisten Amanda Sedgwick som gäst!

Amanda har en ”soul” i sin altsax som för tankarna till den store Cannonball Adderley, samtidigt som hon naturligtvis har sin egen personliga stil i sitt spel. Denna kombination har gjort henne eftertraktad både i Sverige och internationellt och hon åker med jämna mellanrum till New York där hon bl a kan höras på jazzklubben ”Smalls” med namn som Freddie Redd och Sacha Perry, för att nämna några.

Denna kväll gästar hon dock Malmö och Monday Night Big Band vilket vi är mycket glada för! Missa inte denna afton med altsaxspel i världklass!

Varmt Välkomna! 

MNBB & Mimi Terris: Juljazz

Mimi Terris

Mimi Terris

mån 4 dec kl 20.00
Malmö Live!

Monday Night Big Band har som tradition att göra en konsert med jultema i närheten av första advent. Så gör vi också i år och för att få extra julstämning att infinna sig har vi i år nöjet att ha med oss sångerskan Mimi Terris!

De flesta känner nog till Mimi som ju har haft en raket-karriär efter sin första skiva med eget material, ”Flytta Hemifrån”. Den skivan mottogs med öppna armar av kritiker och publik och under hösten släpps Mimis andra skiva med eget material, ”Den Stora Skalan” som även den består av Mimis vackra och underfundiga melodier till både melodik och text.

Mimi har lovat att bjuda oss några julsånger, men även att framföra några av sina egna kompositioner så bered er på en fin konsert med musikalisk doft av både pepparkakor och amerikanska jazzklubbar!

Varmt välkomna!

MNBB & Kristin Korb

Kristin Korb

Kristin Korb

mån 30 okt kl 20.00
Kuben, Malmö Live!

Jazzbassisten och sångerskan Kristin Korb med världen som arbetsfält möter Monday Night Big Band

Den världsturnerande bassisten och sångerskan Kristin Korb gästar Monday Night Big Band och vi är mycket glada att hon har tid att komma och spela med oss. Kristin lämnade Los Angeles år 2011 och har sedan dess haft Köpenhamn som bas, men spelar som sagt över hela världen. Hon har studerat för och även spelat in en skiva med den mycket kände bassisten Ray Brown(!) förutom de många övriga skivor hon medverkar på, både i eget och i andras namn. Kristin har även undervisat mycket i USA och var dessutom år 2013 ”President of the International Society of Bassists" (ISB). I november 2016 utkom hennes senaste skiva ”Beyond The Moon” som mottagits med öppna armar av kritikerkåren!

Missa inte detta tillfälle att höra en bassist och sångerska i världsklass!

Varmt välkomna!

MNBB & Mads Mathias

Mads Mathias

Mads Mathias

mån 2 okt kl 20.00
Kuben, Malmö Live!

Den danska Jazzsångaren och Croonern Mads Mathias möter Monday Night Big Band

Mads Mathias är en jazzsångare och saxofonist som sedan hans första album ”Free Falling” släpptes 2012 har etablerat sig som en av Danmarks största jazzstjärnor med fulltecknad kalender och regelbundna invitationer till utlandet. Det är inte konstigt då han med sin röst placerar sig i samma fåra som Nat King Cole och Frank Sinatra. Han uppträder ofta med Danska Radions Storband, men i afton väljer han alltså att sjunga med oss vilket vi är mycket glada för. Om honom har det sagts lovord som ”The crooner of our time is found” och ”An international star in the making”.

Mer än så behöver inte sägas utan vi kan bara lova en oförglömlig afton med en av nordens bästa manliga röster.

Varmt välkomna!

MNBB & Filip Jers på Ystad Jazzfestival

Filip Jers

Filip Jers

sön 6 aug kl 15.00
Solhällan, Löderup

Det är med stor glädje vi har blivit engagerade till Ystad Jazz Festival tillsammans med den fenomenale munspelaren Filip Jers!

Monday Night Big Band hade nöjet att få spela med Filip i vintras så det ska bli extra kul att få göra om det i den mysiga rotundan i Löderup! Konserten är i Ystad Jazzfestivals regi.

Filip Jers föddes 1986 och har blivit kallad ”den svenske munspelssensationen” av musikkritiker i Europa. Filip rör sig lätt mellan jazz, blues, folk och världsmusik, pop och klassisk musik. Han har turnerat över världen och samarbetat med en mängd artister som Lasse Åberg, Robert Wells, Jill Johnson, Timbuktu, Jan Lundgren, Jan Allan och Georg Riedel

Varmt välkomna!

Plats: Solhällan, Löderup, Parkgatan 5 Löderup
Tid: 6 augusti 2017 kl 15.00
Biljettpris: 325 kr, 260 kr (jazzkort), 165 kr (15-25 år), 0 kr (<15 år)

Biljetter: http://ystadjazz.se/event/filip-jers-with-monday-night-big-band/

MNBB med Peter Asplund & Vivian Buczek

ons 19 jul kl 18.00
Brantevik

"Jazz Under Stjärnorna" med Vivian Buczek och Peter Asplund tillsammans med Monday Night Big Band. En konsert till gitarristen och arrangören Bo Sylvéns minne.

Varmt välkomna till Monday Night Big Bands konsert med två riktiga jazzstjärnor, sångerskan Vivian Buczek och trumpetaren/sångaren Peter Asplund i Branteviks årliga konsertserie ”Jazz Under Stjärnorna”.

Vivian och Peter har spelat med bandet förut så det är med stor glädje vi återser dem och ännu gladare blir vi av att spela på Branetviks fina festival där härlig jazz kan kombineras med picknick på ortens idrottsplats!

Vivian har just släppt en ny kritikerrosad skiva (där även Peter medverkar) och hon får stora lovord var hon än uppträder, och det med rätta, då hon är en fantastisk sångerska som förutom fantastiska melodipresentationer är en högklassig solist i scat-traditionen.

Peter börjar bli något av en institution i svenskt jazzliv då han i många år har räknats som en av Sveriges främsta jazztrumpetare och på senare år även börjat sjunga med mycket stor framgång.

Vi i Monday Night Big Band törs utlova en minnesvärd afton där himlens alla stjärnor tittar ner och lyssnar på två av våra största svenska jazzstjärnor!

”Jazz Under Stjärnorna” grundades 1989 av gitarristen och arrangören Bo Sylvén tillsammans med sångerskan Lisa Linn. Tyvärr gick Bo bort tidigare i år, varför denna konsert är en hyllning till hans minne. Med anledning av detta kommer vi att bjuda på några vackra arrangemang skrivna av Bo!

Varmt välkomna!

Tid: 18.00 (förband) 19.00 (MNBB + Vivian & Peter)
Pris: 250 kr, 200 kr (Lustkortet), 100 kr (13-17 år), 0 kr (barn < 12 år)
Förköphttp://www.jazzbrantevik.se/Jazz_under_stjarnorna/Forkop.html