Monday Night Big Band

Tidigare konserter

MNBB & Dena DeRose

Dena DeRose

Dena DeRose

mån 11 nov kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Monday Night Big Band avslutar höstsäsongen med en internationell jazzstjärna: Pianisten och sångerskan Dena DeRose!

Dena spelar på de mest kända jazzklubbarna och festivalerna över hela världen, som exempelvis ”Blue Note” och ”Smalls” i New York, ”Body And Soul” i Tokyo, ”The San Fransisco Jazz Festival”, ”The North Sea Festival” i Holland etc etc.

Hon har släppt flera skivor där fyra av dem har fått betyget ”4 stjärnor” av fem möjliga i ansedda jazztidskriften ”Downbeat” och resencenten Joel Siegel i ”The Washington City Paper” har beskrivit henne som ”Den mest kreativa och övertygande sångerska-pianist sedan Shirley Horn”.

Behöver vi säga mer?
Detta är ett unikt tillfälle att höra en internationell storhet i lilla Malmö och bör ej missas!

MNBB & Peter Asplund

Peter Asplund

Peter Asplund

mån 21 okt kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Peter Asplund är en av Sveriges mest kända jazzmusiker och varför förstår man direkt när man hör en konsert med honom.

Hans trumpet och sedan 2007 även hans sång berör en i själen och kanske är det den kvalitén som gjort att Peter är där han är idag med både grammisnomineringar och priset ”Gyllene Skivan” i bagaget.

Peter har även setts i SVT:s temalördag ”Kulturstudion” som sakkunnig men främst är han naturligtvis flitigt anlitad solist och kapellmästare!
Välkomna att höra trumpetspel i världsklass!

MNBB & Rigmor Gustafsson

Rigmor Gustafsson <br>(foto: Thron Ullberg)

Rigmor Gustafsson
(foto: Thron Ullberg)

mån 23 sep kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Säsongens första gäst är ett kärt återbesök för bandet och behöver väl egentligen ingen presentation, då Rigmor Gustafsson är en av Sveriges största jazz-sångerskor.

Värt att nämna är dock att hon nyligen släppt en ny platta ”Come Home” där hon förutom sången även står för komponerandet av många av melodierna. Dessutom bör man nämna att hon är överöst med priser, eller vad sägs om priser som ”Guldkatten”, ”Kungliga Akademiens Jazzpris”, ”Årets Värmlänning”, ”Thore Ehrling Stipendiet” och den kungliga medaljen ”Litteris et Artibus”.

Sist Rigmor gästade bandet var 2003, så vi ser fram emot att få göra om det!
Välkommna att höra det spännande musikaliska mötet mellan Monday Night Big Band och Rigmor Gustafsson!

MNBB & Svante Thuresson på Skansen

mån 19 aug kl 

Monday Night Big Band är väldigt glada över att få gästa Skansen och deras jazz-serie "Blå Måndag" där vi ska få spela tillsammans med Svante Thuresson som dessutom agerar värd för dessa konserter!

Bandet firade i höstas 30 år med en jubileumskonsert där Svante var en av gästerna! Kanske någon hörde konserten då den sändes i radions P2? Då vet ni att när Svante är inblandad så blir musiken magisk!
Mötet mellan Monday Night Big Band och Svante ledde till mersmak, så nu styr vi kosan mot Stockholm och en efterlängtad konsert i huvudstaden.

Det är årtionden sedan bandet spelade i Stockholm sist, så grip chansen och kom och hör oss.

Vi längtar till den 19 augusti!

MNBB & Jill Johnsson

Anders Berglund & Jill Johnsson

Anders Berglund & Jill Johnsson

sön 4 aug kl 14.00
Sövde Amfiteater

Monday Night BB har blivit tillfrågade av Ystad Jazzfestival om att spela bakom Jill Johnson och det gör vi naturligtvis mer än gärna!

Jill har sjungit in många av Frank Sinatras klassiska arrangemang på skivan "Songs For Daddy" som hon tillägnat sin far och hans älsklingsmelodier och dem får vi höra här.
Bandet leds denna eftermiddag av Anders Berglund, som ju av många är mycket känd som återkommande kapellmästare för den stora orkestern som förr medverkade varje år i melodifestivalen.
Vi utlovar en eftermiddag i Frank Sinatras anda!

MNBB på Jazzfesten i Ystad

lör 1 jun kl 

Monday Night BB har äran att agera "husband" på årets Jazzfest som går av stapeln i Ystad i år.

Jazzfesten är ett forum för svensk jazz med jazzriksdag, Workshops och möten som avslutas med denna galakonsert.
Ni kommer att få höra Monday Night BB med Viktoria Tolstoy, Helge Albin, Mimi Terris, Kristin Korb och Maggi Olin och dessutom få höra Mathias Landaeus Trio, Elin Larsson , Jan Lundgren, Gilbert Holmström, Shitney m.fl
En jazzfest utan dess like med andra ord!

MNBB & Ida Sand

Ida Sand

Ida Sand

mån 29 apr kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Monday Night Big Bands vårsäsong avslutar vi med att presentera den fantastiska pianisten och sångerskan Ida Sand som gäst.

Ida spelar regelbundet med svenska storheter som Nils Landgren och Jojje Wadenius och hennes förra skiva ”Young At Heart” vann jazztidskriften ”Orkesterjournalen” läsares omröstning som bästa jazz-skiva 2015. Nu är hon aktuell med en helt ny skiva, ” My Soul Kitchen” som utkom hösten 2018 och som även den är kritikerrosad!

Ida började sin karriär som efterfrågad pianist/sångare bakom Sveriges mest kända artister men efter sin solodebut turnerar hon mestadels i eget namn i både Sverige och Tyskland. Vi i Monday Night Big Band är mycket glada över att Ida lyckas få till ett besök hos oss i sitt fullspäckade schema!

Varmt välkomna till en fantastiskt kul säsongsavslutning med Ida Sand och Monday Night Big Band!

MNBB & Mathias Heise

Mathias Heise

Mathias Heise

mån 18 mar kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Munspelaren Mathias Heise från Danmark är världsmästare på sitt instrument!

I varje fall så vann han titeln ”Världsmästare i kromatiskt munspel” år 2013 och han är sedan dess överöst med priser och utmärkelser! Eller vad sägs om att ha fått titeln ”Årets nya jazzstjärna” i Danmark år 2015, eller att han 2016 erhöll ”Kronprinsparrets Stjernedryspris” som enbart ges till unga danska musiker som har en exeptionell talang, eller det prestigefyllda ”Ben Webster-prisen” som Mathias fick som den yngste någonsin år 2017.

Internationellt är Mathias känd främst genom sin kritikerrosade grupp ”Mathias Heise Quadrillion” som han har turnerat världen över med. Monday Night Big Band har länge haft Mathias på önskelistan över toppnamn från vårt danska grannland och vi har denna afton glädjen att kunna presentera honom tillsammans med bandet!

Varmt välkomna till en minnesvärd afton med en gäst med internationell stjärnglans över sig!

MNBB & Maggi Olin

Maggi Olin

Maggi Olin

mån 28 jan kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Monday Night Big Band har glädjen att inleda vårsäsongen med att ha den malmöbaserade pianisten och kompositören Maggi Olin som gäst.

Maggi har varit verksam sedan i början av 90-talet i olika konstellationer och turnerat i stora delar av världen med sin musik, bland annat tillsammans med de kanadensiska systrarna Ingrid och Christine Jensen. Hon har även gett ut ett 20 tal skivor med mestadel egen musik i olika konstellationer. Dessutom har hon vunnit flera priser, bland annat Jazzkannan och Jazzkatten.

I kvällens konsert kommer vi bland annat att framföra delar av det beställningsverk som Maggi gjorde till Stockholm Jazz Orchestra och som Sveriges Radio spelade in på Fasching i höstas.

Så missa inte detta tillfälle att ta del av Maggis fantastiska musik!

MNBB & Karin Hammar

Karin Hammar

Karin Hammar

mån 10 dec kl 20.00
Malmö Live

Monday Night Big Band avslutar höstterminen med att ha den eftertraktade trombonisten Karin Hammar som gäst!

Karin är en hårt engagerad musiker med många olika uppdrag och vi tycker det är väldigt kul att hon vill komma och gästa oss och Malmö! Främst är Karin en driven jazzmusiker som bland mycket annat driver en kritikerrosad kvartett ”Fab 4” som under hösten 2018 släpper en helt ny skiva! Hon har även medverkat i flera olika nationella och internationella grupper och kan bland annat höras på skiva med trumpetaren Ingrid Jensen (som ju också har gästat bandet!). Dessutom är hon ofta efterfrågad att medverka i stora shower med kända artister som Björn Skifs, medverkat i husbandet i TV-program som Doobidoo, mm, mm… Listan kan göras lång!

Varmt välkomna att höra en av Sveriges idag främsta trombonister.