Monday Night Big Band

Aktuellt

MNBB firar 30 år!

Monday Night Big Band från Malmö, som blivit känt främst för sin stora kännedom om trumpetaren och arrangören Thad Jones musik, firar i år 30-års jubileum!

Det var 1988 som saxofonisten Jörgen Nilsson, som även spelade i Thad Jones europeiska band Eclipse fram till Thad Jones död 1986, bestämde sig för att hylla Thad Jones minne genom att starta Monday Night Big Band.

Nu har bandet alltså spelat kontinuerligt i 30 år och under dessa år har det hunnits med mer än 1000 spelningar och ett otal turnéer till bl.a Frankrike, Danmark, Norge, Italien och USA där bandet faktiskt spelade en kväll på Thad Jones ursprungliga hemmascen, The Village Vanguard, en legendarisk jazzklubb i New York.

En av de senaste utlandsturnéerna gjordes våren 2017 då bandet spelade i Berlin och på festivalen Nordischer Klang i Greifswald. Med oss på den turnén hade vi den fantastiska Malmöbaserade sångerskan Mimi Terris som ju nyligen släppte sin andra skiva med helt eget material.

Mimis musik har av recensenter beskrivits som en blandning av Monica Zetterlund och Hasse och Tage men med en djupt personlig prägel och med en hög nivå på både texter och musik.
Bandet tyckte det var så kul att spela med Mimi att vi nu bestämt oss för att låta henne komma med och gästa bandet i vårt firande av vårt jubileum.

Vi hoppas att ni och er klubb vill vara med och uppmärksamma våra 30 år i musikens tjänst genom att bjuda er publik på en fantastisk konsert med Monday Night Big Band och Mimi Terris!

Med vänlig hälsning,
Monday Night Big Band 

MNBB30_utskick.pdf