Monday Night Big Band

Presskit

Presskit

foto: Karl Martin Almqvist

foto: Karl Martin Almqvist

Monday Night Big Band (MNBB) bildades 1988 av jazzmusikern och kompositören Jörgen Nilsson som en hyllning till trumpetaren och arrangören Thad Jones och består av den yppersta eliten professionella jazzmusiker i regionen. ( Jörgen spelade själv med Thad Jones i Eclipse Big Band )

Bandet har sedan starten bjudit på mer än 1000 konserter. Turnéer har gjorts i Danmark, Frankrike, Norge, Italien, Tyskland och USA. MNBB har givit konserter på bland annat anrika Village Vanguard och Carnegie Hall i New York under temat ”Swedish Jazz Salutes USA”.

Främst är bandet känt för sina tolkningar av Thad Jones´ kompositioner och arrangemang där MNBB har en unik samling som man är ensam om i världen, men även musik av Bob Mintzer, Bob Brookmeyer, Horace Silver, Michael Abene m.fl. finns i den gedigna storbandsmappen.

På senare år har Monday Night Big Band även gjort en rad mycket populära familj- och skolkonserter, själva och i sällskap med den populära figuren PAX som tar med både publik och storband på rymdresa och ger prov på jazz i galaxen.

MNBB har en konsertserie som bas i Malmö, nu på hemmascenen Malmö Live Konserthus där man förutom storbandsmusik och bandets solister av högsta kvalité bjuder Malmö-publiken på gäster från både den nationella och internationella jazzscenen, en gång per månad under säsong (med stöd från Malmö Kulturnämnd).

MNBB finns också att lyssna på via bland annat Spotify och ett antal CD-inspelningar.