Monday Night Big Band

Kommande konserter

MNBB 30 år + Svante Thuresson & Mimi Terris

Mimi Terris & Svante Thuresson

Mimi Terris & Svante Thuresson

fre 9 nov kl 19.00
Palladium i Malmö

Monday Night Big Band från Malmö, som blivit känt främst för sin stora kännedom om trumpetaren och arrangören Thad Jones musik, firar i år 30-års jubileum!

Det var 1988 som saxofonisten Jörgen Nilsson, som även spelade i Thad Jones europeiska band Eclipse fram till Thad Jones död 1986, bestämde sig för att hylla Thad Jones minne genom att starta Monday Night Big Band. Nu har bandet alltså spelat kontinuerligt i 30 år och under dessa år har det hunnits med mer än 1000 spelningar och ett otal turnéer till bla Frankrike, Danmark, Norge, Italien och USA där bandet faktiskt spelade en kväll på Thad Jones ursprungliga hemmascen, The Village Vanguard, en legendarisk jazzklubb i New York.

En av de senaste utlandsturnéerna gjordes våren 2017 då bandet spelade i Berlin och på festivalen Nordischer Klang i Greifswald. Med oss på den turnén hade vi den fantastiska Malmöbaserade sångerskan Mimi Terris som ju nyligen släppte sin andra skiva med helt eget material. Mimis musik har av recensenter beskrivits som en blandning av Monica Zetterlund och Hasse och Tage men med en djupt personlig prägel och med en hög nivå på både texter och musik. Bandet tyckte det var så kul att spela med Mimi att vi nu bestämt oss för att låta henne komma med och gästa bandet i vårt firande av vårt jubileum.

Dessutom vill vi även ha med nestorn inom svensk vokaljazz, Mr Cool himself, Svante Thuresson! Svante behöver väl egentligen ingen närmre presentation, men värt att nämna är att han 1963 blev medlem i sångkvartetten ”Gals And Pals” vilket ledde till samarbeten med just nämnda Hasse och Tage vilket gör det extra kul att sammanföra honom med Mimi, som ju gör musik i deras anda. I övrigt minns väl alla Svante i melodier som ”Nygammal Vals”, ”Du Ser En Man” och ”Jag Är Hip!”

Det är en stor ära för oss att ha med Svante Thuresson i vårt jubileum och vi ser fram emot mötet mellan honom och Mimi.

MNBB & Fredrik Lindborg

Fredrik Lindborg<br />(Foto: Krister Broberg/PorkSausage Studios)

Fredrik Lindborg
(Foto: Krister Broberg/PorkSausage Studios)

mån 26 nov kl 20.00
Malmö Live, Kuben

Har ni sett filmen ”Monica Z”? I så fall har ni både sett och hört dagens gäst, saxofonisten Fredrik Lindborg, som spelade Arne Domnerus i nämnda film.

1979 såg Fredrik dagens ljus och i stort sett samtidigt föddes hans intresse för jazzen då hans far direkt spelade jazzplattor för Fredrik. Tidigt bestämde sig alltså Fredrik för att bli jazzmusiker och vid nio års ålder började han traktera saxofonen vilket idag har lett honom till att vara en av de svenska toppnamnen när det kommer till jazzsaxofon.

Han har gett ut flera kritikerrosade plattor med sin egen trio ”LSD” och har år 2006 förärats P2:s pris ”Jazzkatten”. Dessutom är Fredrik en av de drivande krafterna bakom ”Stockholm Swing All Stars”, återkommande medlem i olika professionella storband, mannen bakom Charlie Parker-hyllningen ”Marmaduke”, skådespelare i både filmer och TV, och mycket mycket mer…

Denna afton får vi även höra storbands-arrangemang av Fredrik, så välkomna till denna konsert med en av våra idag hetaste saxofonister!

A Christmas Cantata

sön 2 dec kl 18.00
Johanneskyrkan, Malmö

Mer info kommer...

MNBB & Karin Hammar

Karin Hammar

Karin Hammar

mån 10 dec kl 20.00
Malmö Live

Monday Night Big Band avslutar höstterminen med att ha den eftertraktade trombonisten Karin Hammar som gäst!

Karin är en hårt engagerad musiker med många olika uppdrag och vi tycker det är väldigt kul att hon vill komma och gästa oss och Malmö! Främst är Karin en driven jazzmusiker som bland mycket annat driver en kritikerrosad kvartett ”Fab 4” som under hösten 2018 släpper en helt ny skiva! Hon har även medverkat i flera olika nationella och internationella grupper och kan bland annat höras på skiva med trumpetaren Ingrid Jensen (som ju också har gästat bandet!). Dessutom är hon ofta efterfrågad att medverka i stora shower med kända artister som Björn Skifs, medverkat i husbandet i TV-program som Doobidoo, mm, mm… Listan kan göras lång!

Varmt välkomna att höra en av Sveriges idag främsta trombonister.