Monday Night Big Band

Tidigare konserter

MNBB & Filip Jers på Ystad Jazzfestival

Filip Jers

Filip Jers

sön 6 aug kl 15.00
Solhällan, Löderup

Det är med stor glädje vi har blivit engagerade till Ystad Jazz Festival tillsammans med den fenomenale munspelaren Filip Jers!

Monday Night Big Band hade nöjet att få spela med Filip i vintras så det ska bli extra kul att få göra om det i den mysiga rotundan i Löderup! Konserten är i Ystad Jazzfestivals regi.

Filip Jers föddes 1986 och har blivit kallad ”den svenske munspelssensationen” av musikkritiker i Europa. Filip rör sig lätt mellan jazz, blues, folk och världsmusik, pop och klassisk musik. Han har turnerat över världen och samarbetat med en mängd artister som Lasse Åberg, Robert Wells, Jill Johnson, Timbuktu, Jan Lundgren, Jan Allan och Georg Riedel

Varmt välkomna!

Plats: Solhällan, Löderup, Parkgatan 5 Löderup
Tid: 6 augusti 2017 kl 15.00
Biljettpris: 325 kr, 260 kr (jazzkort), 165 kr (15-25 år), 0 kr (<15 år)

Biljetter: http://ystadjazz.se/event/filip-jers-with-monday-night-big-band/

MNBB med Peter Asplund & Vivian Buczek

ons 19 jul kl 18.00
Brantevik

"Jazz Under Stjärnorna" med Vivian Buczek och Peter Asplund tillsammans med Monday Night Big Band. En konsert till gitarristen och arrangören Bo Sylvéns minne.

Varmt välkomna till Monday Night Big Bands konsert med två riktiga jazzstjärnor, sångerskan Vivian Buczek och trumpetaren/sångaren Peter Asplund i Branteviks årliga konsertserie ”Jazz Under Stjärnorna”.

Vivian och Peter har spelat med bandet förut så det är med stor glädje vi återser dem och ännu gladare blir vi av att spela på Branetviks fina festival där härlig jazz kan kombineras med picknick på ortens idrottsplats!

Vivian har just släppt en ny kritikerrosad skiva (där även Peter medverkar) och hon får stora lovord var hon än uppträder, och det med rätta, då hon är en fantastisk sångerska som förutom fantastiska melodipresentationer är en högklassig solist i scat-traditionen.

Peter börjar bli något av en institution i svenskt jazzliv då han i många år har räknats som en av Sveriges främsta jazztrumpetare och på senare år även börjat sjunga med mycket stor framgång.

Vi i Monday Night Big Band törs utlova en minnesvärd afton där himlens alla stjärnor tittar ner och lyssnar på två av våra största svenska jazzstjärnor!

”Jazz Under Stjärnorna” grundades 1989 av gitarristen och arrangören Bo Sylvén tillsammans med sångerskan Lisa Linn. Tyvärr gick Bo bort tidigare i år, varför denna konsert är en hyllning till hans minne. Med anledning av detta kommer vi att bjuda på några vackra arrangemang skrivna av Bo!

Varmt välkomna!

Tid: 18.00 (förband) 19.00 (MNBB + Vivian & Peter)
Pris: 250 kr, 200 kr (Lustkortet), 100 kr (13-17 år), 0 kr (barn < 12 år)
Förköphttp://www.jazzbrantevik.se/Jazz_under_stjarnorna/Forkop.html

MNBB & Mimi Terris

Mimi Terris

Mimi Terris

mån 15 maj kl 20.30
Kuben, Malmö Live

Kritikerkåren har öst rosor över malmöbaserade Mimi Terris nya album Flytta Hemifrån. Nu är hon solist med Monday Night Big Band för andra gången. Terris kompositioner rör sig lätt genom swing, bossa nova, visa, jazzvals och blues, genrer som så länge legat och slumrat i svenska vinylsamlingar – och hjärtan. Med humor och driv framåt, men också svärta och melankoli bjuder Mimi Terris på en poetisk tragikomisk skildring av livet när saker inte går enligt planerna.

Med charm och skarpsinne blåser hon nytt liv i den svenska retrojazzen, i omsorgsfulla arrangemang av MNBBs Mårten Lundgren och saxofonisten Mikael Karlsson från Bohuslän Big Band. Mimi har hyllats för sin självklara ton och kristallklara frasering som kommer fram i de egna kompositionerna. Med sitt påhittiga språk slår Terris rot i lyssnaren, där texterna lockar djupare. Här märks arvet från ikoner som Monica Zetterlund, Ulla Billquist, Alice Babs, och Olle Adolphson.

MNBB & Mimi Terris

Mimi Terris (foto: Helene Wilson)

Mimi Terris (foto: Helene Wilson)

mån 8 maj kl 19.30
Theater Vorpommern, Greifswald

Monday Night Big Band är mycket glada och stolta över att vi har blivit inbjudna till festivalen "Nordischer Klang" i Greifswald i Tyskland tillsammans med Mimi Terris!

Mimi Terris är en starkt lysande stjärna på jazzsångens himlavalv och utmärker sig genom att skriva otroligt starka och vackra melodier och dessutom förse dem med mycket vackra och underfundiga texter.
Mimi har sjungit med Monday Night Big Band förr så detta blir ett kärt återseende!

Monday Night Big Band kommer att spela en egen del i konserten med musik av vår husgud Thad Jones! Det är ju något av vår specialitet så det ser vi verkligen fram emot!

Bandet har även inlett ett samarbete med Musikhögskolan i Malmö, så ett arrangemang på en av Mimis nya kompositioner som är skrivet av en elev på arrangörs-utbildningen på Musikhögskolan kommer att framföras vid denna konsert.

Om ni befinner er i närheten får ni inte missa denna festival!

MNBB & Mimi Terris

Mimi Terris (foto: Helene Wilson)

Mimi Terris (foto: Helene Wilson)

sön 7 maj kl 17.00
Fælleshuset, Svenska Ambassaden, Berlin

Monday Night Big Band är mycket glada och stolta över att vi ska få spela i "Fælleshuset" vid Svenska Ambassaden i Berlin tillsammans med Mimi Terris!

Mimi Terris är en starkt lysande stjärna på jazzsångens himlavalv och utmärker sig genom att skriva otroligt starka och vackra melodier och dessutom förse dem med mycket vackra och underfundiga texter.
Mimi har sjungit med Monday Night Big Band förr så detta blir ett kärt återseende!

Monday Night Big Band kommer att spela en egen del i konserten med musik av vår husgud Thad Jones! Det är ju något av vår specialitet så det ser vi verkligen fram emot!

Bandet har även inlett ett samarbete med Musikhögskolan i Malmö, så ett arrangemang på en av Mimis nya kompositioner som är skrivet av en elev på arrangörs-utbildningen på Musikhögskolan kommer att framföras vid denna konsert

Om ni befinner er i Berlin så är ni varmt välkomna till vår konsert!

MNBB + Cornelia Nilsson

Cornelia Nilsson

Cornelia Nilsson

mån 3 apr kl 20.30
Kuben, Malmö Live

OBS! Tyvärr har vi just fått veta att Cornelia råkat ut för en liten olycka så hon inte kan spela då armen är gipsad! Hon kommer dock och lyssnar och vi är mycket glada att hennes instrumentkollega Benita Haastrup kommer och spelar istället för Cornelia! Det blir en lika svängande afton och faktiskt med TRE fantastiska trumslagare i lokalen (även om bara två av dem spelar)

Two drummers and one Big Band

Denna gång vill Monday Night Big Band sätta fokus på en av de nya talangerna som fått välförtjänt uppmärksamhet på senare år, nämligen trumslagaren Cornelia Nilsson!

Cornelia tillhör den nya unga generationen jazzmusiker som för traditionen vidare med den äran!

Orkesterjournalen har skrivit om henne: ”Hon får paustecken att kännas, rent fysiskt. Senaste tillfället jag hörde en trumslagare av denna kaliber var när Lewis Nash framträdde vid Jazzpartyt på Grand i Lund..."

Denna afton får vi höra henne duellera med vår ordinarie trumslagare Karsten Bagge och lämpligt nog har vi fått tag i några arrangemang från Clark Boland Big Band som ju gjorde sig kända just för att ha två trumslagare i bandet!

Varmt välkomna till en unik afton i Monday Night Big Bands historia med två hårdsvängande trumslagare! 

MNBB & Jacob Fischer

Jacob Fischer

Jacob Fischer

mån 6 feb kl 20.30
Kuben, Malmö Live

Monday Night Big Band är väldigt glada och stolta att kunna presentera den danske gitarrfantomen Jacob Fischer som gäst!

Jacob har spelat med alla, bokstavligt talat, men är väl för den skandinaviska publiken mest känd som violin-legenden Svend Asmussens favoritgitarrist.

Idag är dock Jacob själv en klart lysande jazzstjärna och så välkänd för de flesta att vi misstänker att ytterligare presentation av honom är onödig!

Framhållas bör dock att han är överöst med priser där juvelen i kronan är det Europeiska jazzpriset "Django Dór - Master of Jazz" som han fick 2001 samt att hans första CD i eget namn från 2008 rosades av en enig press och av många ansågs vara en av de 5 bästa jazz-CD:s som kom ut detta år.

Varmt välkomna till en, som vi tror, oförglömlig jazzafton!

Entre: 150:- Studerande: 80:- 

Förköp av biljetter kan göras direkt på www.malmolive.se

MNBB & Filip Jers

Filip Jers - foto: Lars Löfvendahl

Filip Jers - foto: Lars Löfvendahl

mån 28 nov kl 20.30
Malmö Live, Kuben

Många pressrosor har strötts över denna aftons gästsolist; Filip Jers

Han har begåvats med epitet som ”The Swedish Harmonica Sensation” och ”Toots Thielmans arvtagare". Filip behärskar många olika stilar, men ikväll blir det den sällan hörda kombinationen munspel och storbandsjazz.

Filip utsågs också till ”årets musiker” under jazzkattengalan nyligen med följande motivering:
"Leker sig fram med lika stora portioner virtuositet som enkelhet. Utan konstlade staket mellan genrer men med ständigt närvarande jazznerv, dansande i förebilden Toots fotspår och med sitt behändiga instrument ständigt redo till stordåd.”

Entre: 180:- Studerande: 100:-
Förköp: malmolive.se/program/jazz

[ OBS! Av olika anledningar sattes priset för högt denna kväll. Även om vi nu bytt lokal med ökade kostnader ska priset vara 180 kr och inget annat. Ni som redan betalt för mycket kommer att få mellanskillnaden tillbaka. Vi beklagar eventuella besvär detta medfört. ]

Rymdjazz med Pax & MNBB

Pax

Pax

lör 19 nov kl 
Hässleholms kulturhus

MNBB & Viktoria Tolstoy

Viktoria Tolstoy - foto: Jörg Gross

Viktoria Tolstoy - foto: Jörg Gross

mån 24 okt kl 20.30
Malmö Live, Kanalscenen

Vi är väldigt glada att ha en av Sveriges bästa jazzsångerskor som gäst med MNBB; Viktoria Tolstoj. Presentation känns överflödig, men Nils Landgren fångar essensen i hennes artisteri i följande citat:

"Viktoria is simply an extraordinary talented woman with an almost scary instinct for different styles and modes. No matter what she takes on, she nails it right away. 
And, she delivers every time and, how she does it!”